UA-70411478-1

Wat is dry aged meat

’EEN DECENIA-OUD PROCES WAARBIJ RUNDSVLEES ZIJN HOOGST MOGELIJKE NIVEAU VAN VERFIJNING BEREIKT’ ’ Dry aging is een ambachtelijke rijpingstechniek waarbij het vocht in het vlees tot wel 30% verdampt en de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken, waardoor het vlees een zeer malse structuur en een intense smaak krijg. Omdat de runderen vrij rondlopen in de natuur ontwikkelen ze meer spieren. Ze grazen in hun natuurlijke en oorspronkelijke omgeving wat de smaak van elk ras eigen maakt. Een sterke textuur en een typische smaak zijn de perfecte match voor een dry aging proces . Na enkele weken rijpen ontwikkelt zich vanzelf een uitzonderlijk lekker en mals stukje vlees . Op heden wordt deze techniek door professionele  slagers verdergezet in een speciaal daarvoor ontworpen rijpingscel zoals bij ons in de winkel. Onder hygiënische omstandigheden worden de mooiste stukken rundsvlees met het been gerijpt. De temperatuur en de vochtigheidsgraad zijn er constant en zetten het sap van het vlees om in een excellente diepe smaak.

Ons assortiment

ONS ASSORTIMENT In onze winkel is er telkens een assortiment van een aantal rassen aanwezig zoals Charolais (FRA), Simmental (OOSTR), Montbeliard (FRA), Holstein (OOSTR), Tomahawk         wit-blauw (BEL), Scotonna (ITA), RUBIA GALLEGA (SPA), Black angus (SCO). Deze zijn speciaal voor u door Geert en Joran zorgvuldig geselecteerd. In samenwerking met onze leverancier zorgen wij voor voldoende variatie in dit assortiment. Elk ras is verschillend dus de smaak hiervan ook. Neem zelf de proef op de som. Wanneer u voor het eerst een stukje droog gerijpt vlees proeft, zal dit gegarandeerd een nieuwe en intense smaakbeleving zijn.